Klussen

Wat is de beste kloofbijl?

Er zijn tal van verschillende bijlen beschikbaar. Iedere bijl is weer net iets anders gemaakt en ook met een ander doel. Een kloofbijl is bijvoorbeeld een bijl die speciaal is gemaakt om brandhout mee te kloven. De bijl onderscheidt zich door een hoek van 30 graden of meer in het blad die je bij andere bijlen niet ziet. Wanneer je regelmatig brandhout wil hebben voor de kachel, open haard of vuurkorf, is een kloofbijl erg handig om te gebruiken. Van plan om een kloofbijl aan te schaffen? Dan heb je de keuze uit heel veel verschillende soorten. Maar wat is nu eigenlijk de best kloofbijl?

Welke aspecten zijn belangrijk?

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe kloofbijl, wil je natuurlijk altijd de beste. Daar hoef je lang niet altijd ook direct de hoofdprijs voor te betalen. Je kunt namelijk prima een hele goede kloofbijl kopen zodat dat dit direct erg duur is. Wanneer je wil weten wat de beste kloofbijl is, zijn er verschillende aspecten waar je op moeten. Natuurlijk speelt de bijlkop een heel belangrijke rol. Daarnaast is ook het materiaal waar de steel van gemaakt is van belang. Waar er traditioneel gebruik wordt gemaakt van hout voor de steel, werkt een steel van kunststof een stuk beter!

Fiskars X27

Alles bij elkaar opgeteld lijkt het erop dat de Fixars X27 de beste kloofbijl is die op de markt verkrijgbaar is. Dat lijken overigens meer mensen zich te beseffen aangezien het bij veel webwinkels ook de best verkochte kloofbijl is. Deze kloofbijl is een grote die je veelvuldig kunt gebruiken. De bijl beschikt over een lange steel waardoor het kloven veel eenvoudiger gaat. De bijlkop krijgt daardoor namelijk extra vaart waardoor het splijten van het hout eenvoudiger gaat.

Steel van kunststof

Bovendien is de steel van de Fiskars x27 niet meer gemaakt van hout zoals traditioneel het geval was bij kloofbijlen. De steel van deze kloofbijl is gemaakt van de kunststof FiberComp die met glasvezel versterkt is. Daardoor is de steel een stuk steviger dan de houten variant. Dat is namelijk uitgebreid getest. De steel breekt veel minder en omdat de bijlkop ook nog eens is geintegreerd in de steel, zal deze dus niet zomaar loskomen. Dit type steel zorgt er ten slotte ook nog eens voor dat je meer houvast hebt tijdens het hakken.

Levenslange garantie

De fabrikant is dusdanig overtuigd van de kwaliteit van het product dat je een levenslange garantie krijgt wanneer je een Fiskars X27 kloofbijl aanschaft. Er wordt bij de bijlkop gebruik gemaakt van een zeer duurzame coating. Deze coating zorgt er bovendien voor dat de bij veel makkelijker door het hout heen klieft. Ondanks dit alles betaal je relatief weinig voor deze kloofbijl. Wanneer je naar de kwaliteit en de duurzaamheid van deze bij kijkt, kan deze zich meten met veel duurdere varianten! Reden genoeg dus om de Fiskars X27 uit te kiezen als de beste kloofbijl!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply