Uncategorized

Tijd voor tuinverlichting

De tuin inrichten is niet altijd een eenvoudige zaak, zoveel is zeker. Niettemin is het de moeite waard als je de woning als geheel comfortabeler en gezelliger wil maken. Een van de belangrijkste factoren bij het creëren van een aangename tuin, is tuinverlichting.

Dergelijke verlichting komt in uiteenlopende soorten, maar allemaal dragen ze op hun eigen unieke manier bij aan de look en feel van de tuin en het terras. Welke factoren zijn nu belangrijk als je de beste tuinverlichting voor je woning zoekt? Het volgende overzicht geeft alle informatie.

Belangrijk bij de zoektocht naar goede tuinverlichting

Wil je het beste uit je tuin en terras halen met leuke verlichting? Dan zijn de volgende tips zeker en vast interessant:

In de lucht of op de grond?

Eerst en vooral is het een goed idee om te bepalen waar je de verlichting precies wil hebben. Er zijn tal van mogelijkheden: van leuke, moderne spots die je tussen het gras onder de bomen kan laten installeren tot hanglampen aan de terrasoverdekking voor een landelijke atmosfeer. Elk soort licht heeft een ander effect, dus de juiste keuze maken is van belang als je de gepaste sfeer wil creëren.

Functionele- of sfeerverlichting?

Daarbij is het slim om een onderscheid te maken tussen functionele verlichting en sfeerverlichting. De eerste is verlichting die als primaire doel heeft om de tuin of bepaalde delen daarvan optimaal te verlichten. Hanglampen aan de zijkant van de woning naast het terras zijn daar een goed voorbeeld van. Sfeerverlichting dient vooral als decoratie en afwerking en zorgt er door middel van een leuke lichtinval voor dat de tuin er sfeervoller uitziet. Beide spelen een belangrijke rol!

Wil je méér halen uit je tuin? Dan is tuinverlichting kopen een must. Gebruik de bovenstaande handige tips om de beste verlichting te kiezen voor jouw tuin en terras.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply