Vrije tijd

Tassen voor gevorderden

De kans is groot dat jij al een tas gebruikt voor je dagelijkse leven, zoals voor je school of voor je werk. Meestal kiezen mensen voor een simpele rugzak of schoudertas om alle benodigdheden mee te nemen. Deze tassen volstaan voor dagelijks gebruik, maar voor sommige levensstijlen of activiteiten heb je een ander soort tas nodig. Hierbij kun je denken aan tassen die bestand zijn tegen regen en vocht en aan tassen die afgestemd zijn op een bepaalde gebruiker. Dit zijn de tassen voor gevorderden. Deze tassen bevatten weer andere eigenschappen dan de standaard tassen, waardoor je ze op een andere manier of onder andere omstandigheden kan gebruiken.

Bescherm je spullen met waterdichte tassen

Een waterdichte tas is niet weg te denken uit het leven van wandelaars, fietsers en andere sportliefhebbers. Ook al maakt het jou niet uit dat je nat wordt tijdens een flinke wandeling of fietstocht, het kan wel nadelig zijn voor de spullen die je meeneemt. Waterdichte tassen beschermen zichzelf en de inhoud tegen vocht en regen. Je hoeft dan niet bang te zijn dat spullen zoals eten en elektronische apparaten vergaan of beschadigd raken. Daarnaast duurt het drogen van een doorweekte rugzak uren, terwijl je daar met een waterdichte rugzak geen last van hebt. Je kunt deze na een regenbui gewoon weer gebruiken. Dit type rugzak kan tevens gebruikt worden als jij bijvoorbeeld vaak je laptop meeneemt en deze niet in een vochtige tas wil meenemen. Deze rugzakken zijn tevens onmisbaar bij het reizen door vochtige of tropische gebieden. Je neemt dan veel meer spullen mee die droog moeten blijven zoals schone kleding, je paspoort en elektronische apparaten. Een waterdichte rugzak kan daardoor zowel tijdens regenachtige dagen in eigen land als voor verre reizen gebruikt worden.

Praktische heuptassen voor het reizen en sporten

Soms kan een tas in de weg zitten, maar wil je wel enkele spullen meenemen. In zulke situaties komen de heuptassen erg goed van pas. Deze kleine tassen bevatten een verstelbare riem met een kliksluiting die je om je heupen vastmaakt. De heuptas zelf bevat meestal meerdere vakjes met een ritssluiting en eventueel een vakje voor een bidon of fles. Je kunt je spullen daardoor handig indelen en je kunt direct bij het drinken. Een heuptas kun je voor verschillende situaties gebruiken. Als je gaat sporten dan heb je waarschijnlijk het liefst je handen vrij en wil je geen zware rugzak meenemen. Een heuptas is lekker licht, je hebt veel bewegingsvrijheid en je kan je sleutels en mobiele telefoon veilig opbergen. Op diezelfde redenen is een heuptas erg geschikt voor reizigers die graag de omgeving te voet of op de fiets verkennen. Tevens kun je de heuptas beter in de gaten houden dan een rugzak. De heuptas kun je bijvoorbeeld aan de voorkant dragen. Je maakt het voor zakkenrollers zo veel lastiger om onopgemerkt je spullen te stelen. Vooral in grote steden en bij toeristische plekken komt dit goed van pas, aangezien je daar veel meer risico op diefstal loopt.

Leuke en praktische kinderrugzakken

Voor volwassenen zijn erg veel verschillende tassen te vinden, maar voor kinderen kun je ook leuke modellen vinden. Kinderrugzakken zijn bijvoorbeeld speciaal ontworpen zodat kinderen zelf spullen mee kunnen nemen. Bij de kinderrugzakken vind je onder andere kleine dagrugzakken en backpacks in een kinderformaat. Deze rugzakken zijn net als gewone rugzakken erg veelzijdig. Kinderen kunnen bijvoorbeeld een klein model gebruiken om eten en drinken mee naar school te nemen. Het is ook mogelijk om spullen mee te nemen voor een nachtje slapen bij de grootouders. De rugzakken kunnen tevens gebruikt worden als jij met je kind een rondje gaat wandelen. Je kunt dan iets lekkers en wat drinken in de rugzak verstoppen als verrassing. Natuurlijk zijn de kinderrugzakken ook te gebruiken op reis. Je kan bijvoorbeeld het speelgoed in de rugzak opbergen zodat je kind er zelf makkelijk bij kan tijdens het reizen. De backpacks voor kinderen kunnen gebruikt worden om kleding en andere spullen mee te nemen. Je kind ontwikkelt zo verantwoordelijkheid voor zijn of haar eigen spullen door deze zelf te dragen. Natuurlijk is het wel belangrijk om de rugzak zo in te pakken dat het gewicht makkelijk gedragen kan worden door je kind.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply