Uncategorized

Maak je eigen herfstmoodboard

Elk seizoen heeft zijn eigen charme, maar het gevoel en de uiterlijke kenmerken van de zomer zijn toch geheel anders dan bij de herfst. De zomer kenmerkt zich door zon, vrolijk gekleurde bloemen en een opgewekt humeur. De herfst daarentegen kan soms stormachtig zijn en vaak al de eerste nachtvorst, maar wel prachtige rood en donkergeel gekleurde bossen en veel eikels en kastanjes op de grond. Nu de herfst is ingevallen voel je je ook geheel anders dan in de zomer en daarbij wil je dit creatief uiten in bijvoorbeeld je interieur. Je hoeft heus niet je interieur compleet te wijzigen, maar enkele aanpassingen, zodat het interieur en jouw gevoel weer in overeenstemming zijn met het nieuwe herfstseizoen. Hoe begin je nu zoiets? Nou, ga een moodboard maken.

Waarom een moodboard?

Heb jij een interessant idee over hoe jij de herfst in je interieur wilt brengen, of misschien heb je meerdere ideeën, maar lopen de gedachtes hierover nog een beetje door elkaar? Met een moodboard kun je je ideeën visualiseren. Soms blijkt dan dat je ideeën misschien tegenvallen, maar kun je ook nieuwe ideeën opdoen en toevoegen. Het spreekwoord één beeld zegt meer dan duizend woorden is in dit geval ook echt waar.

Hoe een moodboard maken?

Er zijn talloze manieren om een moodboard te maken. Je kunt een whiteboard aanschaffen, maar een stuk karton aan de muur prikken is ook voldoende. Nu komt het leukste. Nu ga je op zoek in interieurbladen, krantenadvertenties of gewoon op internet op zoek naar leuke plaatjes die goed bij je ideeën aansluiten en die plak je op je moodboard. Het hoeft niet direct af, dus spendeer er gerust meerdere dagen aan. Je zult zien dat je telkens weer nieuwe inspiratie krijgt. Wanneer je klaar bent met je moodboard heb je al je ideeën ook letterlijk vastgelegd en daardoor ook veel gemakkelijker om te bereiken, dan wanneer het idee enkel in je hoofd blijft hangen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply