Klussen

Maak een mooi terras in de tuin

Wil je de tuin klaar maken voor de winter of juist voor de zomer? Of misschien betrek je een nieuwe woning en moet je de tuin nog aanpakken? Een mooi terras mag natuurlijk niet ontbreken. Een terras is de plek waar je op mooie dagen lekker van de zon kunt genieten en een fraai uitzicht op de tuin hebt. Vooral als je je tuin zelf hebt aangelegd, kun je met veel voldoening op je terras zitten. Naast een mooie tuinset kun je het terras ook nog opfleuren met bloempotten of bloembakken vol met kleurige en lekker ruikende bloemen.

Een terras maken

Maar voordat je in de tuin van je terras kunt genieten, heeft dit letterlijk wat voeten in de aarde. Je moet het terras aanleggen! De basis van het terras zijn de tegels. Je hebt ongelofelijk veel keuze in verschillende terrastegels, dus er is altijd wel een tegel die aan jouw smaak voldoet. Wil je je terras een luxueuze en toch een natuurlijke uitstraling geven dan zijn natuursteen tegels prachtig om te zien. Natuursteen tegels zijn volstrekt uniek en geen tegen is hetzelfde. Vind je gemakkelijk onderhoud juist belangrijk dan kun je ook voor keramische tegels of betontegels kiezen. Heel belangrijk aan een terras is de ondergrond en de voegvulling van de tegels. Met brekerzand zorg je ervoor dat je terrastegels goed recht blijven liggen.

Wat is brekerzand?

Nadat je je terrastegels hebt aangelegd heb je nog open voegen. Deze voegen moeten opgevuld worden, maar niet elke zandsoort is hier geschikt voor. Het ideale zand hiervoor is brekerzand, ook wel veegzand genoemd. Dit is een speciaal soort zand dat een grove structuur heeft en vermengd is met kleine stukjes hoekig steen. Brekerzand kan gebruikt worden als ondergrond, maar leent zich ook prima als voeg. Je hoeft dan niet bang te zijn dat bij de eerste de beste stortbui je tegels gaan schuiven of inzakken.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply