Klussen

Gereedschap voor de bouwplaats

Een bouwplaats is niet te vergelijken met een kleine klus in huis. Op een bouwplaats worden veel zwaardere machines gebruikt om de klussen te klaren en er komt veel meer puin vrij als er delen afgebroken moeten worden. Ook het bouwen van een nieuw pand vereist speciaal gereedschap en vaak worden er veel gereedschappen op hetzelfde moment gebruikt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze op een bouwplaats gebruik maken van hele andere gereedschappen dan de meeste mensen thuis. In dit artikel geven we enkele voorbeelden van gereedschap dat speciaal ontwikkeld is voor de bouwplaats. Deze gereedschappen kunnen zeker niet ontbreken op een bouwplaats om de werkzaamheden voort te zetten.

Gebouwen afbreken en puin opruimen

De kans is groot dat er op een bouwplaats eerst bestaande gebouwen worden afgebroken om ruimte te maken voor een nieuw gebouw. Daar komt ontzettend veel puin bij vrij. Vaak worden de grootste stukken opgeruimd met behulp van een graafmachine die makkelijk grote stukken puin kan optillen en verplaatsen. Ook tijdens het bouwen ontstaat puin dat de werkzaamheden in de weg kan zitten. Een accu stofzuiger wordt veel gebruikt om delen op te ruimen waar een graafmachine te grof voor is. Zo’n stofzuiger is speciaal ontwikkeld om te gebruiken op een bouwplaats. Je kunt er eenvoudig en snel diverse materialen mee opzuigen, zoals stof en houtsnippers. Ook is de stofzuiger geschikt voor zowel droge als natte materialen. Dankzij het speciale reservoir voor vocht is dit geen probleem. Voor een gewone stofzuiger zijn de stukken puin veel te grof, maar daar heeft een accu stofzuiger geen problemen mee. Een schone werkvloer is van belang om het werk voort te zetten, dus een stofzuiger mag niet ontbreken. Elke accu stofzuiger heeft andere eigenschappen. Voor een bouwgrond is het belangrijk dat de accu lang meegaat. Het is zonde van de tijd als deze steeds opgeladen moet worden. Daarnaast zal de inhoud groot moeten zijn om al het vuil op te kunnen ruimen.

Materialen op maat zagen

Afhankelijk van hetgeen er gebouwd wordt zullen diverse materialen op maat gezaagd moeten worden. Hierbij kun je denken aan hout. Vaak wordt hiervoor een invalzaag met geleider gebruikt. Een invalzaag bevat een verend systeem zodat de zaag naar beneden wordt gedrukt tijdens het draaien. Het is daardoor mogelijk om in het midden van een stuk hout te beginnen met zagen. Je hoeft dus niet per se aan de zijkant te beginnen en dit biedt meer mogelijkheden. Tevens is een invalzaag preciezer dan andere soorten zagen, doordat je deze in kunt stellen met een systeem. Vooral in de bouw is precisie van belang voor een stevig en mooi resultaat. Een invalzaag is erg geschikt om hout mee te zagen. Bij de invalzagen met een geleider is de positionering heel eenvoudig om een zeer nauwkeurige snede te maken. De geleider zorgt ook voor meer stevigheid en balans. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat de geleider een onmisbaar onderdeel is. Een invalzaag met geleider wordt vaak standaard geleverd met enkele producten zoals een afzuigadapter, een koffer en een tas voor de geleider. Bij elke invalzaag wordt aangegeven welke producten erbij horen.

Brennenstuhl 1215056 Garant Export kabelhaspel - H05VV-F 3G1,5 - 25mVoldoende stroom voor al het gereedschap

Op een bouwplaats wordt gebruik gemaakt van diverse soorten gereedschap. Tijdens het bouwen zullen diverse werkzaamheden moet worden uitgevoerd, waaronder het boren van gaten en het zagen van materialen. Voldoende stroom en stopcontacten is dan ook cruciaal om geen vertraging op te lopen. Op bouwplaatsen maken ze vaak gebruik van meerdere kabelhaspels. Een kabelhaspel bevat een lang snoer zodat je deze in één stopcontact kunt doen. Het snoer wordt opgeborgen rondom de kabelhaspel. Hierdoor neemt het weinig ruimte in beslag als er geen gebruik van wordt gemaakt. Tevens is het afrollen voor gebruik daardoor zeer snel geregeld. Het aansluiten van de kabelhaspel zorgt ervoor dat je op de werkplek zelf meerdere stopcontacten ter beschikking hebt. Sommige kabelhaspels worden geleverd met een verlengsnoer en een stroomverdeler. Met het verlengsnoer kan de kabelhaspel nog flexibeler worden ingezet. Elektriciteit kan altijd gevaarlijk zijn, vandaar dat de meeste kabelhaspels beveiligd zijn tegen oververhitting en overbelasting. Een waarschuwingslampje helpt daarbij om problemen voor te zijn. De stopcontacten in de kabelhaspel zijn afgeschermd met klepjes. Een ongeluk op een bouwplaats wil je tenslotte voorkomen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply