Vrije tijd

Berlijn marathon

Na de val van de Muur in 1989 groeide de marathon door de Duitse hoofdstad uit tot een van de grootste loopwedstrijden ter wereld. De Berlijn marathon staat bij veel hardlopers op de wensenlijst. Samen met New York, Tokyo en Londen is de Berlijn marathon een prestigieuze Marathon Major. Het parcours staat er om bekend super snel te zijn. Hierdoor is het heel goed mogelijk dat je een nieuw PR gaat lopen tijdens een marathon door de straten van Berlijn!

Loten voor de marathon van Berlijn

Dankzij de toegenomen populariteit van de Berlijn marathon ben je niet meer zo maar verzekerd van een startbewijs. Om mee te lopen met deze Marathon Major moet je in veel gevallen loten. Als je zeker wilt zijn van een startbewijs, of te laat bent om mee te loten, valt het aan te raden om een marathonreis te boeken met een professionele reisorganisatie. Je bent dan verzekerd van een startbewijs, en in Nederland zijn er diverse reisorganisaties die een reis naar de Berlijn marathon inclusief startnummer aanbieden. Daarnaast is er vaak ook de mogelijkheid om supporters mee te laten reizen. Zo kun jij samen met je favoriete supporter de unieke marathon door het historische Berlijn ervaren. Alles wordt tot in de puntjes geregeld, waardoor jij je voor 100% kan focussen op het lopen van de marathon. Ook maak je deel uit van een groep hardlopers, waarbij de sfeer altijd goed is.

Parcours Berlijn marathon

Het parcours van de Berlijn Marathon is vrijwel vlak, wat een uitgelezen kans biedt om je PR te verbeteren. Tijdens de 42 kilometer loop je langs vele bekende en historische plekken in de stad, zoals het Potzdamer Platz, Checkpoint Charlie, langs restanten van de Berlijnse muur en de imposante Brandenburger Tor. Onderweg moedigt een enthousiaste menigte je langs de zijlijn aan waardoor je nog een extra zetje in de rug krijgt.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply