Sport

Actieve buitensport

Het zomerse weer staat voor de deur en dat is de ideale tijd om lekker buiten actief te zijn. Er zijn verschillende mogelijkheden qua buitensport. Wat je wil gaan doen ligt voor een groot deel aan wat je kan en waar je zelf zin in hebt. Een eenvoudige buitensport die je snel onder de knie hebt is steppen. Steppen is leuk voor zowel kinderen als volwassenen. Het is een makkelijke manier om buiten actief te zijn en ondertussen van het mooie weer te genieten. In dit artikelen geven we enkele tips als jij ook wil gaan steppen deze zomer.

Steppen als leuke buitenactiviteit

Ben je graag buiten in de zomer en wil je eens wat anders doen dan wandelen of fietsen? Dan is steppen een leuk alternatief. Steppen is erg makkelijk om te leren en je kan het vrijwel overal doen. Het kan zowel in een wijk als in de natuur met verharde paden. Je kunt het gewoon vanuit je eigen huis doen en dat maakt steppen een toegankelijke buitensport. Als je lange afstanden aflegt of een hoge snelheid aanhoudt, dan is steppen een goede manier om voldoende beweging te krijgen.

De juiste step aanschaffen

Step Kickbike City G4 Black + basketVoordat je gaat beginnen met steppen is het belangrijk om een goede step te kopen. Bij een step kopen kun je de eigenschappen van verschillende modellen vergelijken. Zo kun je bepalen welke step het beste bij jou past. Een inklapbare step is bijvoorbeeld handig als je de step mee wil nemen. Je kunt de step dan in de auto leggen zodat je ook in een andere omgeving kan steppen. Zo ben je actief bezig en kun je tegelijkertijd om je heen kijken. Het is daarnaast makkelijker om een inklapbare step in de schuur of garage op te bergen doordat deze minder ruimte in beslag neemt. Als je liever alleen in de buurt stept dan is een inklapbaar model niet nodig. Er is ook een speciale volwassen step verkrijgbaar. Hierbij is de hoogte van het stuur aangepast zodat een volwassene comfortabel kan steppen zonder krom te staan.

Beginnen met steppen

Steppen is niet moeilijk en je hebt het daardoor vrij snel onder de knie. Dat geldt ook als je nog niet eerder op een step gestaan hebt. Als je voor de eerste keer stept kun je het beste een rustig stukje opzoeken met een vrij egale ondergrond. Een rustige straat in de wijk of op een brede stoep is een goede plek. Je kunt dan even rustig oefenen om te kijken hoe het gaat. Als het goed gaat kun je een rondje door de wijk steppen zodat je een idee krijgt van de afstand die je af kan leggen. Steppen is heel eenvoudig. Je pakt het stuur met beide handen vast, je zet één been op de step en met je andere been zet jij je af. Het afzetten herhaal je om de paar seconden zodat je een gelijkmatige snelheid hebt. Met welk been jij je afzet is een persoonlijke voorkeur. Als dit je goed afgaat ben je klaar om te steppen!

Buiten genieten van het steppen

Als je eenmaal geoefend hebt met steppen kun je bepalen waar je wil gaan steppen. Voor een dagelijks rondje is het handig om in de buurt een route te vinden. Je kunt dan eenvoudig je dagelijkse beweging halen zonder dat je eerst moet bedenken waar je langs wil steppen. Als je meer tijd hebt, bijvoorbeeld op een vrije dag of in het weekend, dan kun je een langere route kiezen die wat verder weg ligt. In zulke gevallen komt een inklapbare step goed van pas, want deze kun je makkelijk meenemen in de auto. Je kunt dan naar een natuurgebied rijden om daar een tijdje te steppen. Zo kun je bewegen in de zon terwijl je ondertussen van de omgeving kunt genieten. Steppen hoef je natuurlijk niet per se in je eentje te doen. Je kunt het samen met je partner, een vriend(in), je kinderen of je kleinkinderen. Onderweg kun je dan gezellig praten en er een uitstapje van maken. Het is dan ook leuk om wat te eten en te drinken mee te nemen. Je kunt dan halverwege even uitrusten en samen genieten van de omgeving en het mooie weer.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply